Akhirnya PU Syed Tegur Warganet Isu Ustaz Ebit Lew & Caprice

Isu melibatkan misi bantuan kemanusiaan antara Ustaz Ebit Lew dan Caprice semakin hari semakin mendapat perhatian ramai.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Malah, kenyataan yang dikeluarkan oleh pihak Ustaz Ebit Lew mahupun Caprice tidak menunjukkan tanda-tanda mereka akan menemui jalan penyelesaian.

Walaubagaimanapun, masih ramai yang berharap isu ini menemui jalan perdamaian, terbaru menerusi laman Instagram pencet0s ummah (PU) Syed Mohd Bakri meminta agar pihak terlibat untuk menyelesaikan perkara berbangkit dengan baik.

PU Syed turut menasihati orang ramai agar tidak terus menghakimi dan tidak terlalu bersikap taasub dengan mana-mana pihak.

“Kita serah pada mereka untuk selesaikan..netizen tak boleh jadi hakim dan jangan taasub kepada siapa sahaja. Kaedah menyebut, bukti bagi yang mendkwa dan bersumpah bagi yang ingkar (menafikan) dkwaan. Kenapa perlu bukti bagi yang menud0h? Dan hanya sumpah bagi yang ingkar dkwaan?..”

Menerusi hantarannya, PU Syed berkata ia enggan mengulas lebih lanjut kerana ia bukan dapat menyelesaikan isu tetapi hanya menambah pa rah umat Islam terhadap isu seperti ini.

Sumber: Xtra, Gempak, Instagram Syed Mohd Bakri

Kredit: Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini