“Akak ni baru nk mula cari rezeki..”- Ket̷ika Live Wan̷ita Ini Di Kr̷itik Rupa Fizik̷al Sehingg̷a Dia H̷ampir Men̷angis

Tahun 2020 kita di uji dengan pendemik COVID-19 yang menyebabkan ramai hilang pekerjaan . Akibat dari itu ramai yang membuat pelbagai pekerjaan bagi menampung hidup seharian. Tidak hairan lah semakin ramai yang mencuba berniaga secara atas talian asalkan ia boleh menghasilkan wang.

Namun apa yang lebih menyedihkan nasib yang menimpa wanita ini ketika membuat LIVE beliau di kritik oleh netizen yang menghina fizikal beliau sehingga di lihat seakan hendak menangis..

Perkongsian dari FB Renz Nazario

Kesian, aku betul-betul kesian dengan akak ni.

Aku tak tengok live dia, tapi aku nampak dalam twitter benda ni, dan aku baca segala komen-komen dalam gambar ni aku sendiri rasa sedih dengan apa yang berlaku.

Kau bayangkan lah, akak ni baru nak start niaga, tapi orang² kita pegi kutuk muka dia.

Owh kalau yang cun, lawa, mekap tebal² kau tak nak pulak kutuk! Sial betul lah manusia-manusia t0xic macam ni.
Kenapa lah budaya kita terlalu teruk sampai macam ni sekali. Penuh dengan cyberbvlly, penuh dengan body sh4ming orang. Tak habis lagi mentaliti sampah macam ni.

Apa orang yang tak ada rupa tak boleh nak jual produk ke? Tak boleh cari rezeki? Tak boleh buat live mekap ke? Mereka juga manusia.

Apapun aku respect akak ni, kental dalam menghadapi dugaan dalam mencari rezeki, kak, aku doakan kau terus maju dengan bisnes kau dan dihindari dengan manusia t0xic disekeliling akak, teruskan hidup macam biasa.

Orang tu nak mencari rezeki, cuba kalau mak ke adik ke atau kakak korang kena macam ni?

Kau baca lah satu² komen dalam gambar tu.

Aku panas je baca komen² dalam gambar nii.

Apapun aku respect akak ni, kental dalam menghadapi dugaan dalam mencari rezeki.

kak, aku doakan kau terus maju dengan bisnes kau dan dihindari dengan manusia t0xic disekeliling dan dipermudahkan urusan.

Pada mereka yang baca post ni, tolonglah gais hindari dari sikap toxic ni pada orang lain.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

sumber : trending network via Renz Nazario via kini airnws