70 T̷ahun Bersama, Cinta Akhir Hay̷at Atuk Und̷ang Seb̷ak Netizen-“First Time Tengok Dia Nangis Selama Aku Hid̷up..”

Setiap pasangan yang berkahwin mengimpikan perkahwinan yang kekal sehingga ke syurga. Sangat beruntung bila usia perkahwinan setiap pasangan itu menjangkau sehingga berpuluh tahun, ianya memerlukan satu komitmen yang sangat kukuh dan kefahaman antara satu sama lain.

Usia perkahwinan yang mencapai sehingga 70 tahun itu bukanlah masa yang sedikit tetapi sangat lama tetapi pasangan veteran ini berjaya mengekalkan usia perkahwinan mereka sehingga 70 tahun. Tetapi ianya tidak berkekalan kerana sang isteri telah pergi menghadap ilahi.

Melalui perkongsian video oleh @Inneke Santoso melalui platform Tik Tok tersebut membuatkan ramai yang tersentuh hati. Difahamkan pasangan suami isteri dalam video tersebut adalah datuk dan nenek beliau.

Arw4h nenek beliau telah men1nggal dunia dan meninggalkan arw4h datuknya dan boleh dilihat datuknya itu sangat kesedihan kerana kehilangan isteri, sahabat dan teman yang setia. Bukan senang untuk bersama dengan seseorang untuk usia yang lama.

Ianya memerlukan kesabaran dan kefahaman yang tinggi untuk mencapai usia perkahwinan sehingga berpuluh tahun. Semoga ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman dan beramal. Inshaa Allah.

Komen Netizen:

Video Klik Disini

Sumber : Apahal

Jom sertai group Lecture What Today (CAHI), sama-sama kita mencari dan berkongsi ilmu… insyaAllah bermanfaat di sana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini