[VIDEO] DETlK Cem̷as 2 Wanita Terjatvh Dari Buaian Di Lereng Gunung Berketinggian Lebih 6 Ribu Kaki.

MaI4ng tidak berbau! Itulah peribahasa paling sesuai menggambarkan detlk cem4s dilalui dua wanita ini apabila rntai besi buaian yang dinaiki mereka secara tiba-tiba telah tersent4k sehingga menyebabkan mereka terjatvh dari buaian di ler3ng gun0ng yang berketinggian 6,300 kaki.

Jatvh dari ketlnggian 6300 kakl.

Memetik lap0ran NDTV, lnslden tersebut diperc4yai berIaku di Canyon Sulak, Rusia iaitu salah satu tempat yang menjadi daya tarikan pelanc0ng kerana kawasan tersebut mempunyai sebuah buaian besar di tepi lereng bukit. Kebanyakan pelanc0ng akan mengambil peluang dengan merakam momen mereka ketika menaiki buaian tersebut. Sama seperti dua wanita ini yang kelihatan sangat tervja apabila tiba giliran mereka menaiki permainan itu.

Siapa sngka, keterujaan mereka akhirnya menjadi satu mimpi ng3ri apabila salah satu rntai besi buaian yang dinaiki mereka diperc4yai tersent4k ketika sedang berayun di ‘udara’. Keadaan tersebut menyebabkan tempat duduk buaian itu terbaIik sebelum kedua-dua wanita ini terjatvh dari ketinggian 6,300 kaki. Namun, kedua-dua mngsa bernasib baik kerana sempat mendarat di satu paltf0rm kayu yang terletak di lereng gunung tersebut.

Difahamkan, mereka yang telah diselamatkan hanya mengaI4mi keced3raan ringan sahaja. Susulan daripada lnslden cem4s itu, kawasan pelancongan terb4bit telah diarahkan tutvp dan Kemnterian Pelacongan Dagestan memaklumkan bahawa buaian tersebut ‘tidak memenuhi piawaian keseIamatan’.

Video Detlk cem4s jatvh buaian..

Sumber: NDTV, Twitter Via ohbulan

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini