“Bila 2 0rang BerseIisih Faham Keduanya Tidak Untung, Tapi Yang Untung Ialah Syait4n” – Ustaz Ebit Lew

Pendakwah dan dermawan terkenal, Ustaz Ebit Lew telah memuatnaik sebuah foto berserta kapsyen yang panjang lebar di Instagramnya.

Tulis Ustaz Ebit di dalam kapsyen berkenaan, dia telah memaafkan semua yang telah menf!tnah serta melemparkan kata-kata mak!an kepadanya.

“Saya maafkan sesiapa sahaja yang telah menykiti arwh ayah saya,bidadari saya, dan anak-anak saya. Saya maafkan semua. Kita semua sebuah keluarga sampai bila-bila. Saya maafkan kerana Allah“, tulisnya.

Tambahnya lagi, dia berpesan supaya semua umat bersatu hati dan sama-sama berdoa supaya Allah angkat musibah C0VID ini.

“Sedang kita berselisih begini ramai orang miskin dan anak yatim lapar. Ramai hilang kerja dan tempat tinggal. Tanyalah khabar jiran dan keluarga terdekat. Bila 2 orang berselisih keduanya tidak untung. Tapi yang untung ialah syaitan“, tulisnya.

View this post on Instagram

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)

Ustaz Ebit telah tampil membuat sesi ‘live’ di instagram bagi menjawab segala pertud0han yang dilemparkan kepadanya mengenai kontr0versi di Mesir dan Ga za.

SUmber IG Ebit Lew Via MV

Pihak Detik Ini Viral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosiaI ini. Ianya adalah pandangan peribadi pemilik akaun, segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom! sertai kami di page terbaru kami, Sila Klik Disini –> Detik Ini Viral Press

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI), Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini