“10 Yang Diminta, 15 Yg Dapat”- Neelofa Sumb4ng Katil Buat Pes4kit C0vid-19 Di H0spital Melaka Bernilai RM90,000 (Video)

Usahawan dan selebriti popular, Neelofa dikhabarkan telah melakukan sumbangan sebanyak 15 buah katil elektr0nik untuk kegunaan pesak1t C0vid-19 di Hospital Melaka.

Perkara itu dimaklumkan oleh seorang doktor perubatan, Dr Abdul Rahman Abdul Kadir yang bertugas di bahagian kecem4san hospital tersebut menerusi sebuah p0sting di laman Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by DARK (@abu_hudzaifah78)

“Alhamdulillah… terima kasih tidak terhingga kepada Puan Neelofa atas sumbangan katil elektr0nik untuk kegunaan pesakit C0vid-19 di Hospital Melaka,” tulisnya.
Malah, selebriti sensasi berusia 32 tahun itu dan kakaknya Noor Nabila juga dilihat men1nggalkan tanda suka pada posting tersebut.

Dr Abdul Rahman turut berk0ngsi di TikTok

@abdulrahmanabdulkadir1

Terima kasih @neelofa di atas sumbangan 15 buah katil untuk kegunaan pesakit Covid di Jabatan Kecemasan dan Trauma, Hospital Melaka. #frontliner

♬ Ya Maulana (2020 Remaster) – Sabyan

Prih4tin dengan situasi semasa, doktor tersebut mer4kam ucapan terima kasih dan mend0akan agar Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor mendapat ganjaran pahala kelak.

Alhamdulillah…terima kasih tidak terhingga kepada Puan Neelofa atas sumbangan katil elektronik untuk kegunaan pesakit C0vid di Hospital Melaka.

Semoga Allah mengganjari amal jariyah ini dengan pahala dan kebaikan di dunia dan akhirat.

15 katil itu telah ditempatkan di zon Dekon Hospital Melaka dan telah digunakan sepenuhnya serta merta untuk mer4wat pesakit C0vid 19.

Dari Ibn Umar r.a bahawa Rasulullah s.a.w bersabda:

“Muslim itu saudara bagi Muslim yang lain, dia tidak menzal1mi saudaranya dan tidak juga membiarkan dia dizal1mi. Barangsiapa yang memenuhi hajat saudaranya maka Allah akan memenuhi hajatnya.

Barangsiapa yang menghiIangkan mvsibah kesvsahan yang perit dari seorang Muslim, maka Allah akan hiIangkan juga darinya kesvsahan dan keper1tannya pada hari K1amat.

Barangsiapa yang menyembunyikan a1b saudaranya maka Allah akan sembunyikan a1bnya pada hari K1amat.”

-Hadis riwayat Bukhari dan Muslim.

Jazakallahu khairan katsira.

Ikhlas dari Dr Abdul Rahman bin Abdul Kadir mewakili Jabatan Kecem4san dan Travma, Hospital Melaka.

“Semoga Allah SWT memberi ganjaran amal jar1ah ini dengan pahala dan kebaikan di dunia dan akh1rat,” katanya.

Selain itu, seorang pengguna Facebook bernama Aznil Hisham mend4kwa pada mulanya pihak hospital hanya memerlukan 10 buah katil sahaja namun menerima lebih daripada yang disangka.

“2 minggu lepas, DARK (Dr Abdul Rahman Abdul Kadir) beritahu bahawa hospital beliau kekurangan katil. Pesakit² c0vid terpaksa duduk di lantai.

“Namun dengan takdir Allah, seorang hamba Allah menyvmbang katil elektronik yang bernilai RM 6,000 sebuah. Yang diminta 10 buah katil. Tapi diberi 15 buah katil,” d4kwanya.

Sumber: Instagram & TikTok DARK , Facebook Aznil Hisham, OMM

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini