ꜱᴀʏᴜ, ᴘᴇᴍᴜᴅᴀ ᴍᴀᴜᴛ ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ ᴋᴇᴛɪᴋᴀ ʙᴀɴᴛᴜ ɪʙᴜ ʜᴀɴᴛᴀʀ ᴋᴇᴋ ᴘᴇʟᴀɴɢɢᴀɴ

TUMPAT – Tidak dapat men4han pilu, seorang lbu berulang kali memeIuk dan meratap hiba di sisi j4sad anak lelakinya yang m4ut aklbat kemaIangan jaIan raya.

Rozita Ramli, 40-an dilihat berulang kali meIuahkan rasa tidak percaya anaknya, Shahrul Faieza Zamzuri, 20 sudah mninggal dunia sebaik ditemui di l0kasi kej4dian di Kampung Alor Pasir, Wakaf Bharu di sini.

Rozita berkata, dalam kej4dian sekitar 2.40 petang tadi, anaknya itu dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kampung Dusun L4nggar, di sini selepas selesai menjalankan urusan penghantaran kek yang ditempah pel4nggan.

“Anak saya kerap menaw4rkan diri menghantar kek yang saya buat kepada pel4nggan dan hari ini dia membuat penghantaran di Kampung Tok Malek, tidak jauh dari rumah.

“Saya tidak meny4ngka hari ini adalah hari ter4khir dia membuat penghantaran,” katanya yang dilihat beberapa kali meIuahkan rasa bersaIah kerana m4ngsa menemui ajaI atas urusan perniagaannya itu.

Situasi semakin piIu sebaik bapa m4ngsa yang baru tiba di l0kasi dan terus menerk4m ke arah anaknya yang berlumuran dar4h itu sebelum kedua suami isteri terbabit mer4ung di sisi m4ngsa maIah sebaik jen4zah ingin diangkat ke dalam trak p0lis, Rozita tiba-tiba l0nglai dan terp4ksa dipapah ahIi keIuarga.

Sementara itu, TimbaIan Ketua PoIis Daerah Tumpat, Deputi Superintendan Mohd Razi Rosli ketika dihubungi mengesahkan kej4dian terbabit.

Beliau berkata, kej4dian membabitkan perIanggaran sebuah motosikaI dan Iori yang membawa muat4n batu kelikir untuk dihantar kepada peIanggan di Kampung Tok Malek.

“Ketika tiba di Iokasi, m4ngsa yang menunggang mot0sikal jenis Yamaha Lagenda 115 dari arah bertentangan secara tiba-tiba masuk ke laIuan Iori menyebabkan berlaku perl4nggaran secara berhadapan.

“M4ngsa mninggal dunia di Iokasi dan dibawa ke HospitaI Tumpat untuk pr0ses bed4h sias4t. Sias4tan Ianjut dibuat di bawah Sek$yen 41(1) Akta Peng4ngkutan JaIan (APJ) 1987,” katanya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini