ꜰᴇᴅᴛʀɪ ʏᴀʜʏᴀ ᴛᴇʀɪᴍᴀ ᴀɴᴜɢᴇʀᴀʜ ᴛᴏᴋᴏʜ ᴋʜᴀꜱ ᴍᴀ’ᴀʟ ʜɪᴊʀᴀʜ

Siapa sangka Pengacara, Penulis lirik dan Penerbit Kanan Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Ahmad Fedtri Yahya merupakan penerima Anugerah Tokoh Khas kategori Pendakwah Kreatif Ma’al Hijrah 1443H/2021M.

Menurutnya, kejayaan ini adalah atas hasil kerjasama pasukan yang hebat di Media Prima dalam menghasilkan karya indah seperti Jejak Rasul dan juga pasukan hebat dalam menghasilkan lagu- lagu berjiwa besar.

“Ya Allah terkej0t sangat dan pada masa sama bersyukur atas penghargaan ini. Kejayaan ini sebenarnya atas kerjasama pasukan yang hebat di Media Prima dalam menghasilkan karya indah seperti Jejak Rasul. Juga buat pasukan hebat dalam menghasilkan lagu- lagu berjiwa besar”

“Tidak lupa pasukan yang berjuang untuk menghasilkan buku-buku bermakna. Biar kecil tetapi istiqamah insya-Allah. Terima kasih rakan sekerja, sahabat- sahabat sejati dan penyok0ng yang sentiasa memberi kata semangat. Istimewa buat keluarga, isteri dan anak-anak tercinta yang sentiasa menjadi sumber kekuatan dan inspirasi.” katanya.

Anugerah yang diterima Ahmad Fedtri ini adalah bagi mengiktiraf sumbangan beliau yang aktif dalam menyampaikan mesej berunsur dakwah di media sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter.

Ia termasuklah, sumbangan beliau dalam berk0ngsi ilmu ketika menjadi pengacara Malaysia Hari Ini (MHI), Jejak Rasul, Madrasah, Dari Masjid Ke Masjid, Sahabat Backpackers, Sebalik Malam dan Soal Rakyat. Malah, beliau juga pernah dilantik sebagai duta pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Syria.

“Ilmu perlu dik0ngsi kepada semua dan saya akan terus untuk berk0ngsikan pengalaman dan mesej yang dapat membimbing kita menjadi insan yang lebih baik.

Ilmu ini meluas. Saya pula suka berkarya dan segala ungkapan yang ingin disampaikan akan dikongsi menerusi buku mahupun lirik lagu yang lebih mudah untuk difahami dan diingati semua,” jelasnya.

Terdahulu, program Ma’al Hijrah yang bertemakan Manhaj Rabbani Ummah Berkualiti anjuran Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) ini turut menobatkan beberapa anugerah lain kepada tokoh yang terpilih termasuklah, kepada saudara Roslee Bin Ali iaitu penggali kub0r di tanah perkub0ran Raudhatul Sakinah.

SUmber: Xtra Via Mytv Viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2 korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini